Pregledani

Nema proizvoda za prikaz!

SparkFun Part Number: DEV-09873 

Opis: Ovo je najnovija revizija FTDI Basic ploče. Koristi SMD 6-pinsku letvicu smeštenu pri dnu koja je čini manjom i kompaktnijom, dok je funkcionalnost ostala ista.

Ovo je basic breakout ploča za FTDI FT232RL integrisano kolo koje konvertuje USB u serijski interfejs. Raspored pinova (pinout) ove ploče je uparen sa FTDI kablom da bi mogla da radi sa zvaničnim Arduino i kloniranim 3.3V Arduino pločama. Takođe, može da se koristi za opšte aplikacije sa serijskim interfejsom. Najznačajnija promena sa ovom pločom je istaknut DTR pin koji je suprotan RTS pinu na FTDI kablu. DTR pin omogućava Arduino meti da se auto-resetuje u trenutku kad se završi preuzimanje novog Sketch-a. Lepo je imati ovaj dodatak i mogućnost preuzimanje sketch-a bez pritiska na reset taster. Ova ploča će automatski resetovati svaku Arduino ploču koja ima reset pin izveden do 6-pinskog konektora.

Pinovi označeni sa BLK i GRN odgovaraju žicama u boji na FTDI kablu. Crna žica na FTDI kablu je označena sa GND, a zelena sa DTR. Koristite ove BLK i GRN pinove kako biste uskladili FTDI basic ploču sa vašom Arduino metom.

Postoje razlozi za i protiv korišćenja FTDI kabla ili FTDI Basic ploče. Ova ploča ima TX i RX LED diode koje vam omogućavaju da vidite serijski protok preko LED dioda, što vam daje potvrdu da ploča radi, ali zahteva Mini-B kabl. TDI kabl je dobro zaštićen od elemenata, ali je veliki i ne može lako da se ugradi u projekat. FTDI Basic koristi DTR za resetovanje hardvera dok FTDI kabl koristi RTS signal.

Ova ploča je dizajnirana kako bi se smanjili troškovi razvoja Arduino-a i pojednostavilo njegovo korišćenje. Arduino Pro i LilyPad ploče koriste ovaj tip konektora.

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda korišćeni su uz dozvolu Sparkfun-a.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Captcha

FTDI Basic Breakout - 3.3V, DEV-09873

  • Prodavac: SparkFun
  • Tip: 012LAB-10017
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 2.295,00

  • Bez PDV-a: 1.912,50

Slični proizvodi

SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716

SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716

SparkFun Part Number: DEV-09716  Opis: Ovo je najnovija revizija FTDI Basic p..

1.995,00 Bez PDV-a: 1.662,50

USB na serijski bridž - µUSB-PA5 (USB-to-Serial Bridge - µUSB-PA5), DEV-11814

USB na serijski bridž - µUSB-PA5 (USB-to-Serial Bridge - µUSB-PA5), DEV-11814

SparkFun Part Number: DEV-11814 Opis: MikroUSB programabilni adapter (μUSB-PA5) je USB na ser..

3.695,00 Bez PDV-a: 3.079,17

Tagovi: ftdi, ftdi basic, ploča