Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286

Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286

Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286
Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286 Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286 Arduino Leonardo ploča sa pin letvicama (Arduino Leonardo with Headers), DEV-11286
Marka: Arduino
Šifra artikla: 012LAB-10008
Raspoloživ: Na lageru
Cena: 3.795,00 din.
Cena bez poreza: 3.162,50 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: DEV-11286

Opis: Arduino je fizička računarska platforma sa otvorenim kodom (open-source), zasnovana na jednostavnoj ploči sa ulazima i izlazima i razvojnom okruženju koje primenjuje jezik Obrade/Povezivanja (Processing/Wiring language).  Arduino možete koristiti za razvoj samostalnih interaktivnih objekata ili ga možete povezati sa softverom na vašem računaru (ka što su Flash, Processing, MaxMSP). Arduino IDE softver sa otvorenim kodom se može besplatno preuzeti (trenutno je dostupan za Mac OS X, Windows i Linux).

Leonardo je prva Arduino razvojna ploča koja koristi jedan mikrokontroler sa ugrađenim USB priključkom. Upotreba ATmega32U4 kao jedinog mikrokontrolera omogućava da ova ploča bude jeftinija i jednostavnija. Takođe, pošto 32U4 direktno upravlja USB-om, biblioteke kodova su dostupne zahvaljujući čemu ploča može da oponaša tastaturu, miša i slične uređaje koristeći USB-HID protokol!

Ima 20 digitalnih ulazno/izlaznih pinova (od kojih 7 mogu da se koristi kao PWM izlazi i 12 kao analogni ulazi), kristalni oscilator od 16 MHz, mikro USB priključak, konektor za napajanje, ICSP pin letvicu i reset taster. Sadrži sve što je potrebno za podršku mikrokontrolera. Da biste počeli sa radom ploču jednostavno povežite na računar preko USB kabla ili je priključite na napajanje preko AC-DC adaptera ili baterije.

Karakteristike:

  • ATmega32u4 mikrokontroler
  • Ulazni napon 7-12V
  • 20 digitalnih I/O pinova
  • 7 PWM kanala
  • 12 ADC-a
  • 16MHz radni takt
  • 32 KB fleš memorija

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda korišćeni su uz dozvolu Sparkfun-a.

Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017