Arduino Uno R3, DEV-11021

Arduino Uno R3, DEV-11021

Arduino Uno R3, DEV-11021
Arduino Uno R3, DEV-11021 Arduino Uno R3, DEV-11021
Marka: Arduino
Šifra artikla: 012LAB-10007
Raspoloživ: Možete naručiti e-mejlom
Cena: 4.495,00 din.
Cena bez poreza: 3.745,83 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: DEV-11021

Opis: Ovo je nova Arduino Uno R3 ploča. Kao dodatak svim funkcijama koje ima Arudino Uno, Uno R3 ploča koristi ATmega16U2 mikrokontroler umesto ATmega8U2 koji je koristio Uno (ili umesto FTDI mikrokontrolera koji su koristile ploče prethodnih generacija). To obezbeđuje veću brzinu transfera i više memorije. Uz ovu ploču nisu potrebni dodatni drajveri za Linux ili Mac (potreban je informacioni fajl (.inf) za Windows koji se nalazi u sklopu Arduino IDE softvera)  da bi se Uno ponašao kao tastatura, džojstik i slični ulazni uređaji.

Na ploči Uno R3 su pored AREF pina dodati i SDA i SCL pinovi.  Postoje i dva nova dodatna pina smeštena blizu RESET pina. Jedn od njih je IOREF koji omogućava štitovima (shields) da se adaptiraju na napon koji proizvodi ploča. Drugi nije povezan i rezervisan je  za kasniju upotrebu. Uno R3 radi sa svim postojećim dodacima (Arduino shields) a može i da se adaptira na nove koji bi koristili dodatne pinove.

Arduino je fizička računarska platforma sa otvorenim kodom, zasnovana na jednostavnoj ploči sa ulazima i izlazima i razvojnom okruženju koje primenjuje jezik Obrade/Povezivanja (Processing/Wiring language). Arduino možete koristiti za razvoj samostalnih interaktivnih objekata ili ga možete povezati sa softverom na vašem računaru (ka što su Flash, Processing, MaxMSP). IDE softver sa otvorenim kodom se može besplatno preuzeti (trenutno je dostupan za Mac OS X, Windows i Linux).

Napomena: Arduino Uno R3 na nekim računarima zahteva Arduino 1.0 drajver folder da bi mogao uspešno da se instalira. Testiranjem smo potvrdili da je programiranje R3-a moguće i u starijim IDE verzijama. U svakom slučaju, kad prvi put koristite R3 na novom računaru, potrebno je da instalirate Arduino 1.0.  Ako želite da saznate nešto više o promenama IDE softvera, pročitajte zvanični Tekst o Arduino 1.0 izdanju!

Sadrži:

  • ATmega328 mikrokontroler
  • Ulazni napon od 7-12V
  • 14 digitalna I/O pina (sa 6 PWM izlaza)
  • 6 analognih ulaza
  • 32k fleš memoriju
  • 16Mhz brzinu takta

Dokumenti:


* Originalni opis i fotografije SparkFun proizvoda su korišćene uz dozvolu Sparkfun-a.

** Kompletna dobit od prodaje ovog proizvoda koristi se za finansiranje edukativnih radionica 012lab.rs, kroz nabavku potrebne opreme, kupovinu materijala, i druge prateće troškove.

Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017