Pregledani

Nema proizvoda za prikaz!

PROIZVOD JE POVUČEN IZ PRODAJE I NE MOŽE SE VIŠE PORUČITI. STRANICA JE DOSTUPNA ZBOG TEHNIČKE DOKUMENTACIJE O ARTIKLU.  NOVIJA VERZIJA PROIZVODA: OVDE.

Opis: Želite Raspberry Pi, mini računar?

Ovaj komplet je odličan izbor za vas. Pored Raspberry Pi (RPi) dobićete dodatnu 8GB microSD karticu i adapter SD kartice na microSD karticu, i sve to po izuzetno povoljnoj ceni.

Ovde možete naći više informacija o Raspberry Pi Model B koji je povučen iz prodaje ali kod nas možete poručiti njegovu zamenu - noviju verziju ovog mini računara Raspberry Pi Model B+ .

 

Brza, isprogramirana, kartica visokog kapaciteta proizvođača Samsung, koju smo uključili u ovaj komplet, je naprodavaniji RPi dodatak koji nude naši partneri. Inače, to je naša omiljena kartica za testiranje, optimizovana je za slučajno čitanje/pisanje, za razliku od mnogih kartica koje su dizajnirane za velike kontinualne upise/čitanje kao što je slučaj kod digitalnih kamera.

 

NOOBS je skraćeno od "Novi Softver iz Kutije" (eng. New Out Of Box Software) je izbacila Raspberry Pi Fondacija. Sadrži sistem za oporavljanje koji se učitava svaki put prilikom dizanja Raspberry Pi sistema. Ovaj sistem za oporavljanje sistema sadrži 6 pripremljenih operativnih sistema koji se mogu instalirati na uređaj.

 

Operativni sistemi su: Arch Linux, OpenELEC (Xbox Media Centre), Pidora, RISC OS, RaspBMC (Xbox Media Centre), Raspbian (operativni sistem koji preferira Raspberry Pi Fondacija). 

 

Sa NOOBS-om, kada prvi put uključite RPi na displeju se pojavi meni sa izborom operativnog sistema, jednostavno izaberete koji želite, i Raspberryi Pi završi posao.

 

U najgorem scenariju, ako se naruši integritet operativnog sistema, nema potrebe da tražite i skidate operativni sistem, i presnimite vašu SD karticu, dovoljno je jednostavno da učitate sistem za oporavljanje i instalirate novi operativni sistem direktno sa Raspberryi Pi. Da biste učitali sistem za oporavljanje jednostavno držite pritisnut SHIFT taster prilikom dizanja sistema na vašem Raspberry Pi uređaju.

 

Operativni sistemi svi zajedno zauzimaju oko 1GB prostora na SD kartici, a preostalih 7GB možete koristiti proizvoljno za smeštanje vaših fajlova.

 

Komplet sadrži:

  • Raspberry Pi Model B
  • 8GB microSD karticu
  • adapter SD kartice na microSD karticu

Dokumenti:

 

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Captcha

Komplet: Raspberry Pi (RPi) mini računar - Model B sa 8GB NOOBS SD karticom (Raspberry Pi Model B Kit with 8GB NOOBS SD Card)

  • Prodavac: Raspberry Pi
  • Tip: 012LAB-10122
  • Raspoloživost: Povučen iz proizvodnje/prodaje
  • 0,00

  • Bez PDV-a: 0,00

Tagovi: rpi, raspberry pi, microsd kartica, sd karica, 8gb, noobs