Pregledani

Nema proizvoda za prikaz!

SparkFun Part Number: DEV-13613

Opis: Da li ste Java developer koji traži dodatne hardverske mogućnosti ulaza i izlaza za vašu Android ili PC aplikaciju? U tom slučaju, IOIO-OTG je prava stvar za vas. IOIO-OTG (izgovara se “jo-jo-O-T-G”) je razvojna ploča posebno dizajnirana baš za tu namenu. Sadrži PIC mikroprocesor koji ima ulogu mosta za povezivanje aplikacije na vašem PC ili Android uređaju sa niskonaponskim periferijama u koje spadaju GPIO, PWM, ADC, I2C, SPI, i UART. Biblioteka kodova na nivou aplikacije (app-level library) vam pomaže da napišete kontrolni kod za niskonaponske periferije na isti način na koji biste pisali za bilo koju Java aplikaciju.

Ono šta IOIO-OTG izdvaja od prethodnih IOIO ploča je sposobnost da iskoristi USB On-The-Go specifikaciju da bi se koristila kao host ili dodatna periferna oprema (device mode). Postoji više načina da povežete IOIO sa vašom Java aplikacijom. Ako je aplikacija pokrenuta na vašem Android uređaju, IOIO-OTG će se ponašati kao USB host i snabdevaće vaš dodatni uređaj energijom (što znači da će IOIO-OTG-u trebati sopstveni izvor energije). Ako vaša aplikacija radi u okviru Windows, Linux ili OSX mašine operativnog sistema, IOIO-OTG će preći u režim rada uređaja i predstaviće se kao virtuelni serijski port. Kad je u režimu rada perifernog uređaja IOIO-OTG može da se napaja preko host uređaja! Povezivanje USB Bluetooth adaptera učiniće da se IOIO-OTG pojavi kao Bluetooth serijska konekcija i onda ćete imati bežičnu vezu. 

Prekidač na ploči može da se koristi kako bi se IOIO-OTG prebacio u režim host uređaja, ali najveći deo vremena ploča može da ostane u automatskom (“auto”) režimu u kome će preko konekcije detektovati svoju ulogu. IOIO-OTG ploču isporučujemo sa instaliranim V4.02 bootloader-om i V5.06 firmware aplikacijom. Nove verzije firmware aplikacije se često pojavljuju i nadogradnja se može vršiti bez korišćenja IOIODude aplikacije. Dodatno, kod ove verzije IOIO-OTG je rešen problem nestanka struje zbog grešaka na ugrađenom regulatoru napona, i dodata je nedostajuća kapa za razdvajanje na AVIN pinu. Ovaj novi IOIO-OTG ima rešene sve probleme koji su se pojavili na prethodnoj verziji čineći je najboljom verzijom od kada se ova ploča pojavila! Možete saznati više o tim promenama ovde.

Ploča ima JST konektor za povezivanje LiPo baterije i nekoliko izvedenih pinskih letvica za poveziavanje sa napajanjem i masom. Trimpot potenciometar na ploči vam omogućava da podesite jačinu struje u slučaju kada se IOIO-OTG koristi kao host. Sadrži USB-A tip do micro-A OTG kabl koji vam pruža opciju da android uređaj prikačite na micro-USB port na ploči koristeći kabl koji ide uz android uređaj.

Sadrži:

  • IOIO-OTG razvojnu ploču
  • USB ženski-A tip do mikro-A kabl

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda su korišćeni uz dozvolu Sparkfun-a.

 

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Captcha

IOIO-OTG razvojna ploča (IOIO-OTG - V2.2), DEV-13613

  • Prodavac: SparkFun
  • Tip: 012LAB-10449
  • Raspoloživost: Na lageru
  • 5.495,00

  • Bez PDV-a: 4.579,17

Slični proizvodi

IOIO-OTG razvojna ploča, DEV-11343

IOIO-OTG razvojna ploča, DEV-11343

PROIZVOD JE POVUČEN IZ PRODAJE I NE MOŽE SE VIŠE PORUČITI. STRANICA JE DOSTUPNA ZBOG TEHNIČKE D..

0,00 Bez PDV-a: 0,00

Tagovi: ioio-otg, razvojna ploča, ploča, java developer