Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942

Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942

Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942
Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942 Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942 Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942 Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942 Komplet za merenje meteroloških uslova (Weather Meters), SEN-08942
Marka: SparkFun
Šifra artikla: 012LAB-10405
Raspoloživ: Možete naručiti e-mejlom
Cena: 12.195,00 din.
Cena bez poreza: 10.162,50 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: SEN-08942

Opis: Bilo da ste poljoprivrednik, profesionalni meterolog ili se bavite meterologijom iz hobija, pravljenje vaše meterološke stanice može biti zaista koristan projekat. Da biste izmerili meterološke uslove trebaju vam neki specijalizovani senzori. Ovaj komplet sadrži tri osnovne komponente za merenje vremenskih uslova: brzinu vetra, pravac i smer vetra i količinu padavina.

Nijedan od senzora u ovom kompletu ne sadrži aktivne elektronske komponente. Umesto njih koriste zapečaćene magnetne trska prekidače i magnete, tako da vam ne trebe izvor napona da biste izvršili neko merenje.Pozitivna strana toga je da se ovi senzori lako očitavaju.

Merač kiše je u obliku kašike i sam se prazn. Prekidač za samopražnjenje se aktivira kada se sakupi  0.28mm (0.011") kiše. Anemometar (merač brzine vetra) meri brzinu vetra prostim zatvaranjem prekidača za svaku rotaciju. Brzina vetra od 1.492 MPH proizvodi zatvaranje prekidača jednom u sekundi. Vetrokaz daje informaciju o pravcu vetra, kao i napon koji se proizvede kombinacijom otpornika unutar senzora. Magnet u vetrokazu može zatvoriti dva prekidača odjednom omogućavajući do 16 različitih pozicija koje se mogu identifikovati. Više informacija kako ovo radi, kao i tabele sa vrednostima napona i otpornosti za svaku poziciju, možete naći u priručnik dole.

Svi senzori se isporučuju sa RJ11 kablovima. Za više informacija o rasporedu pinova u ovom kablu pogledajte tehnički list.

Dimenzije: 72.39cm x 20.32cm (28.5" x 8")

Komplet sadrži:

  • Vetrokaz
  • Anemometar - merač brzine vetra
  • Merač kiše
  • Jarbol iz dva dela
  • Materijal za montiranje merača kiše na jarbol
  • Materijal za montiranje vetrokaza na jarbol
  • 2 x stege za montiranje
  • 4 x vezice

Napomena: Potrebne su još neke osnovne komponente.

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda korišćeni su uz dozvolu Sparkfun-a.

 

Tagovi: SparkFun, senzor, vreme
Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017