SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322

SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322

SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322
SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322 SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322 SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322 SparkFun senzor vlažnosti zemljišta (SparkFun Soil Moisture Sensor), SEN-13322
Marka: SparkFun
Šifra artikla: 012LAB-10437
Raspoloživ: Na lageru
Cena: 795,00 din.
Cena bez poreza: 662,50 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: SEN-13322

Opis: SparkFun senzor vlažnosti zemljišta je jednostavna ploča za merenje vlage u zemljištu i sličnim materijalima. Dve velika jastučića imaju funkciju sondi, a zajedno deluju kao promenjivi otpornik. Veća količina vode u zemljištu znači bolju provodnost između jastučića što rezultira manjom otpornosti i većem izlaznom SIG signalu.

Da bi započeli merenje potrebno je da VCC i GND pinove sa ove ploče spojite na vaš Arduino-baziran uređaj (ili kompatibilnu razvojnu ploču) nakon čega senzor šalje izlazni SIG signal koji zavisi od količine vlage u zemljištu. Jedan dobro poznat problem sa svim senzorima vlage je kratak vek trajanja zbog stalnog izlaganja vlažnom zemljištu. Da bismo ovo prevazišli morali smo da koristimo ENIG (Electroless Nickel Immersion Gold) tehnologiju - pozlaćeni kontakti. Za ožičenje i spajanje senzora sa dodatnom pločom preporučujemo jednostavan 3-pinski vijak konektor ili 3-pinski žičani kratkospojnik koji moraju da se zaleme na senzor.

Napomena: Pogledajte Hookup vodič u delu Dokumenti u kome možete naći uputstvo za montažu i weatherproofing kao i jednostavne projekte za primenu ovog senzora.

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda su korišćeni uz dozvolu  Sparkfun-a.

 

Tagovi: senzor
Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017