SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716

SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716

SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716
SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716 SparkFun FTDI Basic Breakout - 5V, DEV-09716
Marka: SparkFun
Šifra artikla: 012LAB-10241
Raspoloživ: Možete naručiti e-mejlom
Cena: 1.995,00 din.
Cena bez poreza: 1.662,50 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: DEV-09716 

Opis: Ovo je najnovija revizija FTDI Basic ploče. Koristi SMD 6-pinsku letvicu smeštenu pri dnu koja je čini manjom i kompaktnijom, dok je funkcionalnost ostala ista.

Ovo je basic breakout ploča za FTDI FT232RL integrisano kolo koje konvertuje USB u serijski interfejs. Raspored pinova (pinout) ove ploče je uparen sa FTDI kablom da bi mogla da radi sa zvaničnim Arduino i kloniranim 5V Arduino pločama. Takođe, može da se koristi za opšte namene sa serijskim interfejsom. Najznačajnija promena sa ovom pločom je istaknut DTR pin koji je suprotan RTS pinu na FTDI kablu. DTR pin omogućava Arduino ploči koja se programira da se auto-resetuje u trenutku kad se završi preuzimanje novog programa (Sketch). Lepo je imati ovaj dodatak i mogućnost preuzimanje sketch-a bez pritiska na reset taster. Ova ploča će automatski resetovati svaku Arduino ploču koja ima reset pin izveden do 6-pinskog konektora.

Pinovi označeni sa BLK i GRN odgovaraju žicama u boji na FTDI kablu. Crna žica na FTDI kablu je označena sa GND, a zelena sa DTR. Koristite ove BLK i GRN pinove kako biste uskladili FTDI basic ploču sa vašom Arduino metom.

Ova ploča ima TX i RX LED diode koje omogućavaju nešto bolje korišćenje preko FTDI kabla. Možete videti trenutni serijski saobraćaj na LED diodama da biste proverili da ploča radi ispravno.

Ova ploča je dizajnirana kako bi se smanjili troškovi razvoja Arduino-a i pojednostavilo njegovo korišćenje. Arduino Pro i LilyPad ploče koriste ovaj tip konektora.

Jedna od dobrih karakteristika ove ploče je kratkospojnik na poleđini ploče koji dozvoljava da se ploča konfiguriše da radi ili sa 3.3V  ili 5V naponom (odnosi se i na izlaznu snagu i na IO nivo). Ova ploča je podešena da radi na 5V, ali možete zalemiti dodatni kratkospojnik ako želite da se prebacite na 3.3V.

Dokumenti:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda korišćeni su uz dozvolu Sparkfun-a.

Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017