Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723

Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723

Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723
Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723 Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723 Arduino dodatak - Multiplekser (Mux Shield II), DEV-11723
Marka: SparkFun
Šifra artikla: 012LAB-10035
Raspoloživ: Možete naručiti e-mejlom
Cena: 4.295,00 din.
Cena bez poreza: 3.579,17 din.
Količina:  
   - ILI -   

SparkFun Part Number: DEV-11723

Opis: Dešava se da imate previše ulaza ili izlaza koje ne možete povezati sa Arduinom? Rešenje je Mux Shield. Mux Shield II od Mayhew Labs-a je  unapređena verzija Mux Shield-a koja omogućava  povezivanje 48 analognih i isto toliko digitalnih ulaza ili digitalnih izlaza sa Arduino pločom.

U ondosu na prvobitnu verziju, Mux Shield II je unapređen na taj način što su ulazno-izlazni pinovi kod njega izmešteni  na kraj ploče, što vam omogućava da dodate jedan veliki konektor i prikačite flet kablove ili upotrebite neko slično rešenje.  Pinovi su na ovaj način dostupniji, pa Mux Shield II može stajati u sredini sa dodatkom (shield-om) na gornjem delu a da i dalje postoji pristup ulazno/izlaznim pinovima. Na dodatku (shield-u) su pinovi raspoređeni u tri vrste po šesnaest pinova, a korišćenjem Arduino programa (sketch) svaka vrsta može zasebno da se podesi kao digitalni ulaz, digitalni izlaz ili analogni ulaz! Radi postizanja veće fleksibilnosti,  Mayhew Labs je na donjoj strani ploče dodao kratospojnike koji vam omogućavaju da isključite  softversku kontrolu i hardverski povežete funkcionalnost svake vrste ponaosob, oslobađajući pinove na Arduinu za druge dodatke.

Mux Shield koristi TI 74HC4067 analogne multipleksere (mux’s) za ulazne funkcije i TI 74HC595 pomeračke registre za izlazne  funkcije. Ne brinite ako vam ovo deluje komplikovano, Arduino biblioteka to rešava i čini ga vrlo jednostavnim za korišćenje.

Ploča se isporučuje bez pin letvica, pa na vreme nabavite nekoliko komada!

Karakteristike:

  • Kontrola 48 pinova sa Arduina!
  • Više režima rada:
    • Analogni ulaz
    • Digitalni ulaz
    • Digitalni izlaz
  • Kratkospojnici za hardversko povezivanje pinova
  • Arduino biblioteka i primer koda

Dokumenta:


* Originalni opisi i fotografije SparkFun-ovih proizvoda su korišćeni uz dozvolu Sparkfun-a.

Created by 012LAB - Electronics for Everyone
012LAB - Electronics for Everyone, Beograd, Srbija © 2017